Jump to content
Cover for Ettekö te tiedä, kuka minä olen - Ylimielisyyden historiaa
Isbn: 978-95-1796-724-2
Publisher: Atena
Category:
History Humanities
Accessible since: February 2015

E-book

Ettekö te tiedä, kuka minä olen - Ylimielisyyden historiaa

"Tämä on todennäköisesti paras kirja, jonka tulet ikinä lukemaan..." Niinpä niin: meillä ihmisillä on aina ollut kovin suuret luulot itsestämme.

Ari Turunen johdattaa hauskassa ja viisaassa kirjassaan ylimielisyyden lähteille. Mikäpä muukaan olisi ollut syynä ihmiskunnan suurimpiin katastrofeihin kuin valtaapitävien pohjaton omahyväisyys. Neuvostoliitossa suunniteltiin 1930-luvulla, että kaikkien Siperian jokien virtaussuunta olisi syytä kääntää päinvastaiseksi. Enronin toimitusjohtaja taas uskoi, että ahneus oli paras motivointikeino - tunnetuin seurauksin. Tai mitä voimme oppia Espanjan kuninkaan Filip II:n vaatimattomuudesta: hän paloi kuoliaaksi takkansa ääressä, kun hoviväki ei löytänyt tarpeeksi nopeasti virkailijaa, jonka virallisena tehtävänä oli liikuttaa kuninkaan nojatuolia.

Tähän kirjaan on syytä tarttua, kun päähän kihahtaa hybris. Kirjan viimeisessä luvussa näet kerrotaan menestystarinoista, joiden perustan ovat luoneet hybriksen vastakohdat: itsekritiikki ja -ironia.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone