Jump to content
Cover for Petetty armeija
Isbn: 978-87-1196-190-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: April 2019
Narrator: Jukka Pitkänen
Length: 12 hours 34 minutes

Audiobook

Petetty armeija

Olen kuullut huhuja, että meidät viedään Varsovaan. Siellä on kuulemma piru merrassa. Heide, joka on aina selvillä asioista, väittää, että tuhansia laskuvarjojääkäreitä on pudotettu sinne, ja puolalaiset ryntäävät ulos metsistä. Koko Himmlerin SS-Dirlewanger-divisioona on kuulemma teurastettu yhdessä yössä. Viimeisimmän uskomme mielellämme, sillä sitä me olemme toivoneet. SS-divisionaan komentaja tohtori Dirlewanger on varmasti itäisen Euroopan vihatuin ihminen.

– Viides komppania, valmiina marssiin! kuuluu Löwen ääni takaa.

– Emmekö saa panssaritukea? Pikkuveli kysyy ilkeästi.

– Ei, meillähän on sinut, virnuilee Porta. Kun naapuri näkee sinut, hän luulee, että meillä on uusi panssarivaunutyyppi.

Sven Hassel syntyi 1917 Fredriksborgin pikkukaupungissa Tanskassa. Nuorena miehenä Hassel pestautui Saksan armeijaan. Sodan todellisuus oli karumpaa kuin nuori ja kokematon Hassel oli osannut kuvitellakaan. Lopulta hän yritti paeta, minkä seurauksena hänet siirrettiin rikollisten ja toisinajattelijoiden muodostamiin rangaistusjoukkoihin. Myöhemmin Hasselin tie vei vankileirille, missä hän aloitti muistelmiensa kirjoittamisen.

Petetty armeija kuuluu tanskalaisen Sven Hasselin (1917-2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone