Jump to content
Cover for Tanskan sisällissota 2018–24
Isbn: 978-95-2364-019-1
Publisher: Aula & Co
Category:
Novels
Accessible since: September 2019

E-book

Tanskan sisällissota 2018–24

Kaspar Colling Nielsenin menestysromaanissa 475-vuotias tanskalainen mies kertoo elämäntarinaansa 350-vuotiaalle koiralleen. Molemmat ovat saaneet kantasoluterapian avulla itselleen ikuisen nuoruuden. Mies pohtii 350 vuotta aikaisemmin Tanskaa ravistelleen verisen sisällissodan syitä sekä muistelee omia sotarikoksiaan ja erityisesti suurta rakkauttaan, kapinallistaistelija Leonoraa. Hänen nykyelämänsä täyttävät pienen ystäväpiirin järjestämät orgiat, tarinointi ja menneiden muistelu. Muistelun lomassa kertoja pudottelee eriskummallisia tarinoita elämänsä varrella kohtaamistaan ihmisistä, paikoista ja tapahtumista, jotka nivoutuvat herkullisesti romaanin päätarinaan.

Tanskan sisällissota 2018–2024 on tulevaisuuden kaapuun verhoutunut nerokas kuvaus nykyajasta ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion ihanteen murenemisesta. Se on monisäikeinen ja syvällinen tarina ja samaan aikaan hirtehisen hauska, absurdin hurja ja täysin ennalta-arvaamaton kaleidoskooppinen lukuelämys.

KASPAR COLLING NIELSEN (s. 1974) on palkittu tanskalainen kirjailija. Hurmioituneen vastaanoton saanut Tanskan sisällissota nosti miehen eurooppalaisen nykykirjallisuuden kärkinimeksi ja tarinankertojien parhaimmistoon. Kirjoittamisen ohella Colling Nielsen työskentelee lehtorina Copenhagen Business Schoolissa sekä käsikirjoittaa elokuvia ja televisio-ohjelmia.

 

”Vuoden hurjin tanskalainen romaani. Villi, älykäs ja kertakaikkisen eriskummallinen tarina, joka murtaa edestään kaikki esteet tavoittaakseen päämääränsä: saada lukija roihuamaan innosta.”

– Politiken

 

”Kaspar Colling Nielsenillä on täysin pitelemätön mielikuvitus.”

– BerlinskeLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone