Jump to content
Cover for Perth'in kaupungin kaunotar
Isbn: 978-87-2605-745-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels History
Accessible since: January 2020

E-book

Perth'in kaupungin kaunotar

“Jos aistikasta muukalaista pyydettäisiin mainitsemaan vaihtelevaisinta, ihaninta Skotlannin maakunnista, niin hän luultavasti nimittäisi Perth'in kreivikunnan.”

Perth’in kaupungin kaunottaren (The Fair Maid of Perth) juoni pohjautuu North Inchin taisteluun ja uskomattomiin Valentinen päivän tositapahtumiin. Tarina sijoittuu 1400-luvun skotlantilaiseen Perth’in kaupunkiin. Kaunottaren nimi on Catharine Glover, hanskurin tytär Perth’istä. Catharine sekaantuu Pyhän Valentinen päivänä kolmoisdraamaan, jossa hän itse, Rothesayn herttua ja aseseppä ovat mukana.

Romaani on ajoitettu hiukan myöhemmäksi North Inchin taistelun tapahtumista. Lukija voi kuitenkin tuntea selvästi historian siipien havinan, koska Sir Walter Scott viittaa kirjassaan historiallisiin lähteisiin.

Romaanin pohjalta George Bizet on säveltänyt oopperan ja lisäksi siitä on tehty kaksi mykkäelokuvaa vuonna 1923 ja 1926.


Walter Scott (1771–1832) oli skottilainen kirjailija. Hänet tunnetaan erityisesti historiallisen romaanin luojana. Scott oli yksi aikansa luetuimmista kirjailijoista, ja hänen tunnetuin kirjansa on Ivanhoe.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone