Jump to content
The library informs: Kirkes-kirjastot keskittävät e-kirjojen ja e-äänikirjojen tarjonnan Ellibs-palveluun ja Biblio-palvelu poistuu käytöstä. Uusia lainoja ei myönnetä 1.1.2022 alkaen ja sitä ennen lainatut aineistot säilyvät käytettävissä vielä tammikuun.
Cover for Ei mikä tahansa metsä
Isbn: 978-95-2351-771-4
Publisher: Into Kustannus
Category:
Science Sports and outdoor recreation
Accessible since: June 2021

E-book

Ei mikä tahansa metsä

”Vanhat luonnonmetsät ovat niin monimuotoisia, ettei niihin kyllästy koskaan. Aina löytää jotakin uutta, ja kun vuodenajatkin ovat erilaisia, kuin omia maailmojaan, vuodenkierto tuo oman lisänsä.”

Tämä kirja on kaikille, jotka ovat löytäneet retkeilyn ilot ja haluavat tutustua luontoon entistä paremmin. Kirjassa kuljeskellaan Kainuun suojelualueilla: suurten puiden juurella, naavakuusikoissa, soilla ja metsälampien rannoilla. Samalla kurkistetaan kotimaisten metsän eläinten kiehtovaan elämään. Ihmetystä herättävät muun muassa erilaiset keinot selviytyä ankarasta talvesta: syksyllä hömötiaisen aivokapasiteetti lisääntyy - kun taas päästäisen aivot kutistuvat! Mikä on majavien tehtävä metsissämme? Entä miksi kuukkeliperheessä sisarkateus pääsee valloilleen?

Kirjoittaja pohdiskelee niin suomalaisten kuin yleen- säkin ihmisten asenteita luontoon. Miksi eläimiä pidetään helposti riesana? Miksi muiden lajien kohtalosta pitäisi välittää? Kulttuuri merkitsee usein luonnon hallitsemista ja muokkaamista, mutta siihen pitäisi kuulua myös luonnon suvaitseminen.

Kirjassa kannustetaan sekä retkeilemään metsässä että hankkimaan tietoa siellä elävistä lajeista. On tärkeää voida nauttia luonnosta ja saada sieltä elämyksiä, mutta on myös tärkeää tutustua metsälajeihin, jotta ymmärtäisi, mitä ne elääkseen tarvitsevat.

”Mitä enemmän tuleville sukupolville jätetään ehjää ja monimuotoista luontoa, sitä enemmän heille jätetään valin- nan mahdollisuuksia.”


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone